expeditie noedelsoep.

Deel 3: Vol met Soemoekieletjes in Ambon

Ik heb nog twee andere ooms in Ambon, oom Augustinus en alweer een oom Thomas (er is er nog een), dus we wippen even binnen. Oom Thomas is werken, maar dat gemis wordt opgevuld door de twee vrolijke vrouwen van mijn beide ooms en mijn veertienhonderd rond krioelende neefjes en nichtjes. Beetje overdreven inderdaad, maar serieus, wat poppen ze er op los hier.

Één neefje, een jaar of veertien, is niet eens een neefje. Het is, geheel tot onze verbazing, een nichtje. We hoeven verdomd maar eeeven undercover te gaan als gezonde hetero’s en onze normaal zo punctuele gaydar laat ons meteen in de steek. Al hebben we ‘m weer aan de praat gekregen, nu we op de hoogte zijn van het geslacht. Het enige wat ons nu rest is hopen. Hopen op een aanstaand en oprecht levensgeluk voor deze liefdeszondaar in wording, zonder verbannen te worden door haar familie.

Natuurlijk is het verder tijd voor een fotosessie. Van alle Soemoekieletjes op een kluitje. Claire is de fotografe en zal ons goed voorbereiden, want iedereen moet natuurlijk simultaan lachen. Ga er maar eens aan staan met zo’n gepeupel wilde aapjes. Ze telt af, slim. Ik reken op een one.. two.. three.. of anders op z’n Moluks een satu.. dua.. tiga.. Maar mijn lief, mijn trots, mijn leven, ze pruttelt er met bijzonder merkwaardig accent, en in volle overtuiging, lekker langzaam een niet-om-aan-te-horen oen.. doe.. trè.. uit. Claire vraagt zich af waar ze in godshemelsnaam mee bezig is. Ik ook. Maarja, applausje voor mij dat ik toch nog fatsoenlijk op de foto weet te verschijnen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

  1. Jan van de Walle maart 29, 2018

    Wat een prachtige verhalen. Heerlijk om te lezen?

  2. yvonne april 7, 2018

    hey siepje en clairke, deze ervaring wil ik toch liever live van jullie horen. met meer details en zo. onder het genot van een wijntje uiteraard want dat is wat makkelijker bij het uitbeelden en zo! wel mooi om te lezen, maar ik mis een beetje de gebruikelijke details of heb ik het mis? hoe dan ook ik verheug me op het moment dat jullie de ‘gaps’ komen invullen in ons momenteel prachtige lente-achtige nederlandje. ik kan me voorstellen dat jullie er iets anders tegenaan kijken (alhoewel.. misschien verheugen jullie je onderhand ook wel op ons allemaal) maar ik ben de dagen aan het aftellen tot de 10e. waarschijnlijk zien we elkaar niet zo snel als ik zou willen maar toch…
    misschien moeten we trouwens een crowd funding opstarten, want het fotoboek van deze reis zal geen standaard 24 pagina’s voor 27,95 bevatten denk ik..
    tot snel mijn liefsten XXXXXXXX mis jullie!!!

Laat een reactie achter

© 2024 expeditie noedelsoep.

Thema door Anders Norén