expeditie noedelsoep.

Een bruidje! Verrek, en daar nog eentje.

Ik wist dat het op reis zou gebeuren. Dat ik die ene vraag zou stellen. Maar hoe? En waar? Bangkok bleek de winnaar. Er zit ook weinig anders op. Een verloving is geen gelegenheid om in de gevangenis, of erger: op de elektrische stoel, door te brengen. In veel landen de wettelijke consequentie van onze ook wel zeer onbevallige seksuele voorkeur. Zo niet in Thailand.

Bangkok dus. Ideaal. Hoef ik niet te wikken en wegen. Ik beschik namelijk over een besluitvaardigheid van een dood vogeltje. Maar belangrijker: we adore Bangkok. Ik besluit dat het gebeurt bij Asiatique, pal aan de rivier. Op New Years Eve. Nét voor twaalf uur. Krijgen we meteen vuurwerk erbij. En laten we eerlijk zijn, vuurwerk versterkt de emotie.

Mijn emoties waren de uurtjes vooraf ook al wat versterkt. Toen Claire in het caféetje aan de rivier een betaalbare Leffe blond (voor de onwetenden: een Belgisch speciaal bier met meer alcohol en die krijg je zelden in Azië) bestelde, was ik aanvankelijk enthousiast (ze is er zo dol op). Totdat de bestelling arriveerde. Toen zag ik dat ze maar meteen een large one had besteld. Relatief was dat goedkoper dan een small one en Claire zou Claire niet zijn zonder te handelen naar budgettaire afwegingen. Maar in haar buik zaten al twee glazen champagne. En we hebben ook nog een flesje champagne om te proosten op het nieuwe jaar (of stiekem: het aanzoek). Helaas komt het wel eens voor dat feestelijkheden vroegtijdig onderbroken worden door een of meerdere kots-sessies van mijn dame. Claire stelde me gerust. ‘ Ik kan er echt wel tegen hoor.’

Om half twaalf lopen we naar een goed plekje aan de rivier, goed genoeg voor een aanzoek. Meldt mevrouw opeens dat ze misselijk is.. Mijn neus gaat op standje Usher’s-enorme-neusgaten en geen stap kom ik meer vooruit. Ik moet er uitzien als een stier voor een rood doekje. Of als een hulpeloze puppy met tranen in de ogen.

Het blijkt goddank een van Claire’s jofele grappen. Het aanzoek kan doorgaan.

Tien minuten voor twaalf zeg ik dat ik nog iets voor d’r heb. Een fotobundel met selfies van familie en kornuiten en hun boodschap voor Claire.

Plezierig vindt ze het, dat zie ik terwijl ik haar film. Ik moet het blaadje met mijn eigen boodschap, dé vraag, nu uit mijn broekzak peuteren. Ik maak meteen weer contact met de intense klungel in mezelf. En het besef dat ik Claire ga vragen of ze wil trouwen. Geen gouden combinatie, want ik begin te trillen als een pasgeboren kalf en krijg m’n blaadje niet super smooth uit m’n broekzak.

‘ Nu! Ze slaat de bundel dicht. Ik moet mijn blaadje nu omhoog houden!’ En dat doe ik dan wonder boven wonder ook. Ondersteboven.

Laten we zeggen ‘het maakt me charmant’. Als ik mijn blaadje snel omdraai, zodat Claire mijn vraag wél kan lezen, verwacht ik iets in de trant van ‘ja’ .  Maar Claire besluit uit volle borst te schreeuwen dat ik gek ben.

Ze vervolgt alsnog met een jaaaa en met tranen die over haar wangen lopen, zelfs tot nadat het vuurwerk afgelopen is. Van geluk. Niet van ellende. Dat heb ik gecheckt.

Dus. Congrats to the future Mevrouw & Mevrouw Soemoekiel! Of Heuberger. Of gewoon Soumokil en Heuberger. Daar zijn we nog niet uit.

Verder Bericht

Vorige Bericht

39 Reacties

 1. Karin januari 3, 2018

  Hallo lieve meiden,allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar,,,en,,,van harte gefeliciteerd,met het aan komend huwelijk,,wat geweldig,,super,, proficiat,,geniet ervan,,en ik blijf jullie volgen,, groetjes Karin,xxxxx?

 2. Lily Mae, Leontine, Danny januari 3, 2018

  Yeah geweldig!! Van harte gefeliciteerd Mevrouw Soumokil en of Heuberger & Mevrouw Soumokil en of Heuberger!!

  Wij zijn super blij (kijken al uit naar een feest 😉 !

  Have fun ladies X

 3. Dorus januari 3, 2018

  Jeuuuuuujjjj 😀 echt zo leuk!

 4. Annemarie januari 3, 2018

  Wauw geweldig, gefeliciteerd wat een begin van de reis zeg.

 5. Michelle januari 3, 2018

  Ohh ik heb ook tranen in de ogen (deels vt lachen, deels vd wind en natuurlijk van t romantische aanzoek). Wat een super verhaal. We kunnen niet wachten op t feestje. Dikke knuffel

 6. Maud Odekerken januari 3, 2018

  Claire en Simone,
  Waaaaauw wat een fantastisch nieuws. Geweldig om zo op deze bijzondere reis aan het nieuwe jaar te beginnen. Super gefeliciteerd samen. Dikke x

 7. Anne januari 3, 2018

  GEWELDIG!!!! Zoooo trots en zo blij!! Wat heb je dat weer fantastisch geschreven lief nichtje! Zo zijn we er toch een beetje bijgeweest!:):) heeeel blij dat ons claireke straks officieel in onze familie is 😀

 8. Patries januari 3, 2018

  Hee, mevrouwen Soemoekillen of Heubergers, of een combinatie ervan!

  JIHOE!!! Gefeliciteerd allebei!! Ik was zooooo nieuwsgierig hoe het gegaan zou zijn en zooooo leuk om het nu (eindelijk) te lezen!!!!
  Hèhè!! IK WENS JULLIE EEN WAANZINNIG MOOI LEVEN SAAMPIES!

  En nu genieten van de rest van de reis! Enne… niet te lang wachten tot de volgende blog ajb, want tjee wat duurde dit lang…
  CONGRATS – CONGRATS – CONGRATS – anyway!!

  greetings, lots of love, enjoy, adore… and experience,

  Patries

 9. lei raets januari 3, 2018

  Leuke foto
  Lieve bruidjes
  Geweldig verhaal

 10. Marjo januari 3, 2018

  Lieve Simone en Claire,
  Wat een geweldig nieuws. Ook mij lopen de tranen over mijn wangen. Ben zooo blij voor jullie maar ik geniet ook van de smeuïgheid waarmee Simone dit fantastisch in woorden weer kan geven.
  Van harte proficiat!!
  Dit heuglijke feit geeft jullie unieke reis nog meer vreugde!
  Liefs Marjo

 11. Yvonne januari 3, 2018

  SUUUUUUUUUUUPER ??❤️ Gefeliciteerd !!!!!!! ???

 12. Martine januari 3, 2018

  Hoera!!!! Gefeliciteerd. Je hebt een prachtdame gestrikt! (En zij ook!).
  Altijd zin in een feestje??????????

 13. Charlotte van Hout januari 3, 2018

  Whoehoeee gefeliciteerd!! Klinkt als een geweldig aanzoek!

  Veel liefs Charlotte

 14. Helma januari 3, 2018

  Omggggggg wat leuk!!!!
  San en ik zijn getuigen haahahaa

 15. Jan-Pieter januari 3, 2018

  Whoop whoop! En nogmaals gefeliciteeeeeeeerd!!! Super!!!

 16. Winston januari 3, 2018

  Van harte gefeliciteerd!!!! Heel veel warmte en liefde van ons!! En nog heel veel plezier en liefde op jullie reis! Dikke kus van Winston, Barbara, Lois & Maxwell Soumokil

 17. Marieke januari 3, 2018

  Helemaal te gek lieve bruidjes! Wat een fantastisch nieuws! Ook ik heb een brok in mijn keel bij het lezen van het aanzoek, en ik weet het toch echt al een aantal dagen;-)) Op de Liefde! zou Bas zeggen.
  Hele dikke knuffel van ons

 18. Marielle Vesters januari 3, 2018

  Prachtig verhaal meiden. Simone .. je weet het.. wat schrijf je toch goed
  Ik heb het pas 3 keer gelezen,en zal het vast nog een paar keer lezen.
  Wat gun ik jullie dit geluk, alle geluk dat je maar kan hebben van de wereld.
  HEEL HEEL HEEL HARTELIJK GEFELICITEERD ??

 19. Arjan januari 3, 2018

  Haha wat een prachtig, romantisch en humorvol beschreven aanzoek! Gefeliciteerd allebei en hiermee wordt de komende maanden een hele lange pre honeymoon reis. Op de liefde en het reizen, enjoy!

 20. J. Christiani januari 3, 2018

  Lieve Simone en Clair,

  Wat vind ik het leuk dat wij mogen mee genieten van jullie plannen om te trouwen.
  Ik wens jullie veel geluk samen, dat zal zeker lukken.
  Nu ik de blog heb gelezen weet ik het helemaal zeker.
  Ik wens jullie verder nog een hele fijne tijd op jullie verdere reis.

  De groeten van Jossy Christiani (moeder van Michelle ).

 21. Alice januari 3, 2018

  Super!!!!!! Nogmaals proficiat!!!

 22. Michel januari 4, 2018

  Proficiat Dames ! Super

 23. William Adriaens januari 4, 2018

  Hartelijk gefeliciteerd

 24. ineke januari 4, 2018

  wauwwwww allerliefste Simone en Claire
  allereerst super PROFICIAT
  wat heerlijk Claire dat je nu officieel in onze familie komt.
  je bent een super lieve mooie vrouw voor mijn allerliefste nichtje.
  En wat een mooi verhaal weer lieve Simone.
  prachtig hoe je het brengt.
  je moet toch echt een boek gaan schrijven, uitgeven.
  wat zullen lezers gaan genieten.
  ik zal een van je favorieten zijn.
  nu weer heel benieuwd naar de rest van jullie belevenissen.
  en natuurlijk FOTO’s
  lieve meiden heel veel plezier samen en een super mooie tijd samen .
  dikke kussen en knuffels
  mama anie

 25. Ludo januari 4, 2018

  Leuk! Gefeliciteerd! 🙂

  Gr. Ludo

 26. Marcel januari 4, 2018

  Hee Simone, goed verhaal zeg….. en ehhh, heel veel plezier met je aanstaande vrouw. Maar dat komt vast goed?

 27. Ruud Engelbert januari 5, 2018

  Hallo Dames! Wat een leuk nieuws!!! GEFELICITEERD!!!
  Groet, Ruud

 28. Connie Bakelaar januari 5, 2018

  Hi Simone en Claire, van Harte……. WOW!!!
  Wat een heerlijk verhaal om te lezen, geweldig!
  Nog heel veel FUN lieverds xxx

 29. Ghizlane januari 5, 2018

  Wauw wat leuk! Proficiat dames. Dikke knuffel jullie knuffelmarokaan.

 30. papa ani januari 6, 2018

  Hi Meiden! Allereerst alle beste wensen voor 2018!! Wat een verhaal toen je de app naar naar papa ani stuurde. Wat ben ik trots op jou dat je Claire ten huwelijk hebt gevraagd. Nu ik je verhaal lees moet papa ani lachen,was papa ani emotioneel en moest ik een traan laten en dat voor een stoere brandweerman/beveiliger. Bij dezen HARTELIJK GEFELICITEERD en Claire welkom in de fam. Soumokil/Soemoekiel.
  Gr. Jullie papa ani

 31. Ramona januari 7, 2018

  Whoop, Whoop????! Wat een super gaaf nieuws!!! Hartelijk gefeliciteerd! Zooo leuk!! Wij blijven jullie volgen! Geniet lieve meiden, het is jullie zo gegund ?. Heel veel liefs van ons en natuurlijk een dikke knuffel van Bloeme ?. ??

 32. Jill januari 8, 2018

  Zo, na lang wachten heb ik ook eindelijk het verhaal kunnen lezen na mijn vakantie. Geweldig, hoe leuk geschreven! Ik zie het hele tafereel zo voor me. Proficiat dames! 🙂

 33. Annita en Ruud januari 14, 2018

  Hey dames wat leuk!!! Gefeliciteerd?!
  Wat een leuk stukje om te lezen… we blijven jullie volgen. Benieuwd naar wat voor een mooie verassingen jullie nog voor iedereen in petto hebben. Geniet van alles en van elkaar!

 34. 'buv' Gerdy januari 14, 2018

  Fijn, dat ik ook mocht inloggen, als ‘buv’ zijnde.
  Zo poeetisch als Simone, schrijf ik niet, maar ik heb een goed verbeeldingsvermogen en zie het zo voor me!
  Nou, jullie hebben elkaar al ‘ingehaald’ ??, om met vandaag in Mestreech te spreken (prins inhalen ja!): ALAAF ALAAF !!ipv proficiat !
  geniet vd reis , maar vooral ook van jullie geplande vooruitzichten.
  ‘Buv’ Gerdy

 35. Britt januari 14, 2018

  Peudelkes!!!

  Nogmaals gefeliciteerd met dit fantastische nieuws!!! Woohoo ik ben zo blij voor jullie en alles doen om erbij te kunnen zijn ?

  Wat n super verhaa weer.. ik ben t eens met je tante, je moet echt iets met je schrijf talent doen Chiquita mia…

  Have fun!!!

  Besitos desde Mexico,
  Britt

  • Corina januari 15, 2018

   Hi Dames,
   wat een geweldig mooi verhaal, met zo veel passie omschreven,?humor?en je liefde ❤️voor Claire……je soulmate ? waar je zo gelukkig mee bent. Ik gun het jullie van Harte? Gefeliciteerd ✨???
   Super leuke foto van jullie tweeën, “Love is in the Air”. ?❤️

   Leuk om jullie reis mee te mogen bleven , op deze manier, SUPER?

   Geniet van jullie welverdiende reis ? en geniet……. tot de volgende blog

   Dikke poen en knuffel ??
   Je collega Corina

 36. Ivo en Anouk januari 15, 2018

  Wat een romantisch verhaal ?.
  Het leuke is dat ik tijdens het lezen het levendig voor me zie hoe Simone het blaadje verkeerd om houdt en hoor in gedachten de reactie van Claire!!!
  We verheugen ons al op de mondelinge versie van dit verhaal. O ja en natuurlijk het feestje?.?

 37. Juliana januari 16, 2018

  Wooow wat een prachtige aanzoek! Ik wens jullie alle geluk dames!

  Dikke kus en knuffel ?

 38. Harry januari 17, 2018

  Dag Dames,
  Beetje late reactie…..
  Maar Van Harte,
  Goed Nieuws en wat een leuke Blog!
  Groeten Harry Hoffman

Laat een reactie achter

© 2024 expeditie noedelsoep.

Thema door Anders Norén